+31 (0) 341 231 003 info@stort-slurf.nl

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de antwoorden op alle veelgestelde vragen over de stortslurf. Het spijt ons indien uw vraag onderstaand niet beantwoord wordt, neem gerust contact met ons op om alsnog een antwoord op uw vraag te krijgen. Ons team zorgt ervoor dat al uw antwoorden zo spoedig mogelijk worden beantwoord.

Hoe lang gaat een stortslurf mee?

De stortslurf is een stuk dikker dan een big bag en speciaal extra verstevigd. Tevens heeft de storslurf een speciale wax aan de binnenkant die zorgt voor versteviging en minder slijtage. De factoren die de gebruiksduur beïnvloeden zijn het soort puin, de grootte van het puin, het gewicht van het puin, de manier waarop u de stortslurf heeft bevestigd en hoe strak u de stortslurf heeft gespannen. Uiteraard is de intensiteit van het gebruik een belangrijke factor van de gebruiksduur. Veel klanten geven aan dat de stortslurf na hun verbouwing nog helemaal intact is. Wij krijgen eigenlijk nooit meldingen dat de stortslurf te snel is gesleten. Een goede verbouwing (3- 5 kuub) gaat de stortslurf zeker mee.

Om de slijtage tot een absoluut minimum te beperken en de gebruiksduur nog verder te verlengen, kunt u ervoor kiezen om uw puin eerst in puinzakken te storten en deze in de stortslurf te werpen. Puinzakken zijn te bestellen op onze website. 

Hoe kan ik storten vanaf een plat dak?

Het storten vanaf een plat dak is eenvoudig en vergt geen extra materialen. De stortbak bevat haken, door deze haken wordt een spanband of touw gehaald. Het uiteinde van deze spanband/touw dient vervolgens alleen nog ergens aan bevestigd te worden. Dit kan bijvoorbeeld een paaltje op het dak zijn, een muurtje, een tafel, een haak. Mocht er niks aanwezig zijn dan wordt er ook vaak gekozen, indien mogelijk, om een haak/oog vast te maken in de dakbodem of dakmuur. 

De spanband dient op zo’n lengte te worden gespannen dat de stortbak precies op de dakrand hangt. Vervolgens zitten de stortslurven + stortbak bevestigd aan het dak en dient deze alleen nog beneden strak te worden gespannen aan bijvoorbeeld de container. 

Wat kost de stortslurf?
1 stortslurf kost €22,30,- excl. btw. Echter hanteren wij vanaf 10 stuks aantrekkelijke staffelkortingen. Neem hiervoor contact met ons op voor de mogelijkheden.
Voor hoeveel verdiepingen kan ik de stortslurf gebruiken?
Een enkele stortslurf is 3 meter lang en daarmee geschikt voor ongeveer 1 verdieping. Als u twee verdiepingen nodig heeft kunt u twee stortslurven aanschaffen en deze eenvoudig aan elkaar bevestigen. Wij hebben tests uitgevoerd met 7 stortslurven aan elkaar. Het is allicht mogelijk om er nog meer aan elkaar te binden, hoewel wij de functionaliteit hierboven niet meer kunnen garanderen. Wij hebben klanten die tot 11 delen zijn gegaan en waarbij het goed ging alleen kunnen wij geen garanties bieden.
Kan ik betalen op factuur?
Wij sturen automatisch na iedere bestelling een factuur toe. Mocht u een bedrijf hebben en op rekening willen betalen, dan kunt u uw bestelling plaatsen via het contactformulier. Wij sturen u vervolgens een inkoopfactuur.

Voor leveringen naar België geldt hetzelfde, in dit geval sturen wij een 0% btw factuur bij een geldig BE btw nummer.

Hoelang is de levertijd?

Op een werkdag voor 16:00 (soms voor 14:00 uur) besteld, is normaal gesproken de volgende dag in huis. Onze bestellingen worden standaard geleverd met onze vervoerder DPD. Bij leveringen van onze bestellingen zijn wij afhankelijk van onze vervoerder. Het kan voorkomen dat zij een vertraging met de bestelling oplopen. Houd daarom voor de zekerheid rekening met een levertijd van 1-2 werkdagen. Bij spoed kunt u contact met ons opnemen, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. Naast DPD werken wij ook samen met DHL en Post NL. 

Kan ik een bestelling ook afhalen?

Ja, u kunt een bestelling afhalen bij ons op locatie. Let op dat dit alleen kan met een afspraak. Neem hiervoor even contact met ons op. 

Hoe bevestig ik het product bij een raam zonder kozijn?

Aan de stortbak zitten haken, aan de haken klikt u de stortslurf vast. Door dezelfde haken haalt u een spanband, ketting of een stuk touw. Het uiteinde van (ter voorbeeld) de spanband kunt u bevestigen aan het kozijn. Mocht dit niet aanwezig zijn dan kunt u het bevestigen aan een ander object: radiator onder het raam, haak in de muur, bedpoot etc. Door met de lengte van de spanband te spelen, kunt u ervoor zorgen dat de stortbak (met daaraan de stortslurf) precies buiten het raam hangt.

Kortom: er is geen kozijn nodig om het product te bevestigen.

Kan ik de stortslurf inkorten (tussenmaat)?

Wij krijgen geregeld de vraag of de stortslurf kan worden ingekort, indien er bijvoorbeeld gestort moet worden van 4,5 meter. Hier is een hele eenvoudige en snelle oplossing voor, waardoor u zelf de stortslurf op de gewenste lengte kan maken. Dit is alleen mogelijk bij een afname van meer dan 1 deel (3 meter). 

Er zitten lussen aan de boven- en onderkant van de stortslurf. Laten we als voorbeeld aannemen dat er 2 delen worden gekoppeld. Normaal gesproken schuift u het tweede deel een stukje over het eerste deel en bevestigt u de bovenste lussen van het tweede deel aan de onderste lussen van het eerste deel. U krijgt dan een stortslurf van ongeveer 6 meter. Als u het geheel wilt inkorten, moet u ervoor zorgen dat het tweede deel verder over het eerste deel wordt geschoven. 

Door het tweede deel niet te verbinden met de onderste lussen van het eerste deel, maar met de bovenste lussen van het eerste deel, kunt u dit realiseren. De tweede stortslurf schuift dan verder over de eerste heen waardoor een kortere lengte wordt bereikt. Normaal gesproken worden de lussen verbonden met kabelbinders. Als u hiervoor echter spanbanden gebruikt, kunt u de lengte exact naar wens aanpassen.

Door de lengte van de spanbanden te veranderen, kunt u exact bepalen hoe ver het tweede deel over het eerste deel heen schuift.  Zo kunt u de totale lengte bepalen en deze naar wens aanpassen. Het is echter belangrijk dat u alle 4 de lussen gebruikt om het gewicht over de lussen te verdelen.

Het klinkt allicht ingewikkeld maar het wijst zichzelf de weg wanneer u het product fysiek heeft gezien. Toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op. 

 

Is het product bruikbaar zonder stortbak?
Ja, het product is bruikbaar zonder stortbak. Wij raden echter wel aan een stortbak te gebruiken omdat dit het gebruiksgemak ten goede komt en de installatie vergemakkelijkt. Wij produceren deze stortbak zelf.
Hoe kan ik de stortslurfen verbinden?
De stortslurven bevatten lussen welke eenvoudig aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Deze lussen kunt u eenvoudig vastzetten middels musketonhaken, stevig touw of stevige tyraps. Uiteraard zijn er ook andere manieren mogelijk, zolang het maar stevig is.

Wij leveren de stortslurf standaard met gratis geschikt verbindingsmateriaal.

Voor wat voor puin kan ik de stortslurf gebruiken?
Wij hebben de stortslurf met een positief resultaat getest op betonwerk, glaswerk, houtwerk. Tevens hebben wij uitgebreid getest op scherp materiaal zoals hout met spijkers erin. Deze spijkers slaan hooguit een klein punt of gaatje in de stortslurf, maar zullen de stortslurf niet doen scheuren. Ons product wordt ook veel gebruikt voor het storten van grind en zand. Zorg er wel voor dat de stortslurf goed strak gespannen staat en dat er geen knik in zit. Span de stortslurf zo verticaal mogelijk (vooral bij zwaar en scherp puin) om onnodige schade te voorkomen en de gebruiksduur te optimaliseren.
Kan ik wederverkoper worden?
Ja, wij bieden aantrekkelijke voorwaarden voor wederverkopers. Neem hiervoor een kijkje op onze pagina voor wederverkopers onder het menu ‘over ons’.
Zijn de reviews wel echt?

Ja, wij maken gebruik van een onafhankelijk review systeem en hebben hier zelf geen invloed op. 

Wat wordt er meegeleverd?

Bij een bestelling wordt standaard een gebruiksaanwijzing meegeleverd. Daarnaast wordt er bij een bestelling van meerdere delen stortslurf, gratis verbindingsmateriaal meegeleverd om de delen te koppelen. Dit zijn speciaal daarvoor ontwikkelde kabelbinders. 

Een ketting wordt niet meegeleverd. Wij raden aan hiervoor een spanband of touw te gebruiken. 99% van onze klanten gebruikt geen ketting. 

Kan ik het product retourneren?
Ja, u kunt het product binnen 30 dagen retourneren. De retourkosten zijn voor eigen rekening.

Uw vraag niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op voor uw specifieke vraag.