+31 (0) 341 231 003 info@stort-slurf.nl

 Vóór 23:15 besteld, morgen bezorgd*

  Officiële ontwikkelaar

  Overzichtelijke webshop

  Hoge klanttevredenheid (4.6/5)

 Vóór 23:15 besteld, morgen bezorgd*

  Officiële ontwikkelaar

  Hoge klanttevredenheid (4.6/5)

 Vóór 23:15 besteld, morgen bezorgd*

  Officiële ontwikkelaar

  Hoge klanttevredenheid (4.6/5)

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de antwoorden op alle veelgestelde vragen over de stortslurf. Het spijt ons indien uw vraag onderstaand niet beantwoord wordt, neem gerust contact met ons op om alsnog een antwoord op uw vraag te krijgen. Ons team zorgt ervoor dat al uw antwoorden zo spoedig mogelijk worden beantwoord.

Hoe lang gaat een stortslurf mee?

De stortslurf is erg stevig en speciaal gemaakt voor het storten van diverse soorten puin. Wel is het een product die onderhevig is aan slijtage. De factoren die de gebruiksduur beïnvloeden zijn het soort puin, de grootte van het puin, het gewicht van het puin, de manier waarop u de stortslurf heeft bevestigd en hoe strak u de stortslurf heeft gespannen. Uiteraard is de intensiteit van het gebruik een belangrijke factor van de gebruiksduur. Veel klanten geven aan dat de stortslurf na hun verbouwing nog helemaal intact is. Een goede verbouwing (4- 5 kuub) gaat de stortslurf minimaal mee.

Om de slijtage tot een absoluut minimum te beperken en de gebruiksduur nog verder te verlengen, kunt u ervoor kiezen om uw puin eerst in puinzakken te storten en deze in de stortslurf te werpen. Puinzakken zijn te bestellen op onze website. 

Hoe kan ik storten vanaf een plat dak?

Het storten vanaf een plat dak is eenvoudig en vergt geen extra materialen. De stortbak bevat haken, door deze haken wordt een spanband of touw gehaald. Het uiteinde van deze spanband/touw dient vervolgens alleen nog ergens aan bevestigd te worden. Dit kan bijvoorbeeld een paaltje op het dak zijn, een muurtje, een tafel, een haak. Mocht er niks aanwezig zijn dan wordt er ook vaak gekozen, indien mogelijk, om een haak/oog vast te maken in de dakbodem of dakmuur. 

De spanband dient op zo’n lengte te worden gespannen dat de stortbak precies op de dakrand hangt. Vervolgens zitten de stortslurven + stortbak bevestigd aan het dak en dient deze alleen nog beneden strak te worden gespannen aan bijvoorbeeld de container. 

Moet ik de stortslurf verticaal gebruiken?

Wij raden aan om de stortslurf zo verticaal mogelijk te gebruiken hoewel veel klanten het product ook horizontaler installeren. Dit is mogelijk, enkel zal de slijtage van het product harder gaan dan bij een verticalere installatie. 

Voor hoeveel verdiepingen kan ik de stortslurf gebruiken?

Een enkele stortslurf is 3 meter lang en daarmee geschikt voor ongeveer 1 verdieping. Als u twee verdiepingen nodig heeft kunt u twee stortslurven aanschaffen en deze eenvoudig aan elkaar bevestigen. Wij hebben tests uitgevoerd met 7 stortslurven aan elkaar. Het is allicht mogelijk om er nog meer aan elkaar te koppelen, hoewel wij de functionaliteit hierboven niet meer kunnen garanderen. Wij hebben klanten die het product op eigen risico tot hoogtes van 30 meter hebben gebruikt. 

Kan ik betalen op rekening?

Wij sturen automatisch na iedere bestelling een factuur toe. Mocht u een bedrijf hebben en op rekening willen betalen, dan kunt u uw bestelling plaatsen via het contactformulier. Wij sturen u vervolgens een factuur.

Voor leveringen naar België geldt hetzelfde, in dit geval sturen wij een 0% btw factuur bij een geldig BE btw nummer.

Hoelang is de levertijd?

Alle informatie over verzenden & levertijden leest u op deze pagina.

Kan ik een bestelling ook afhalen?

Ja, u kunt een bestelling afhalen bij ons op locatie. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Hoe bevestig ik het product bij een raam zonder kozijn?

Aan de stortbak zitten haken, aan de haken klikt u de stortslurf vast. Door dezelfde haken haalt u een spanband, ketting of een stuk touw. Het uiteinde van (ter voorbeeld) de spanband kunt u bevestigen aan het kozijn. Mocht dit niet aanwezig zijn dan kunt u het bevestigen aan een ander object: radiator onder het raam, haak in de muur, bedpoot etc. Door met de lengte van de spanband te spelen, kunt u ervoor zorgen dat de stortbak (met daaraan de stortslurf) precies buiten het raam hangt.

Kortom: er is geen kozijn nodig om het product te bevestigen.

Wat moet ik bestellen?

Een stortslurf is 3 meter lang en daarmee geschikt voor ongeveer 1 doorsnee verdieping. Als u bijvoorbeeld van 3 verdiepingen (+/- 9 meter) gaat storten, bestelt u 3 delen stortslurf. Het verbindingsmateriaal om de delen te koppelen wordt gratis meegeleverd. 

Daarbij raden we ten zeerste aan om een stortbak te bestellen. Deze dient enkel als vulmond en is dus maar 1 maal benodigd, onafhakelijk van de lengte van de stortslurf.

Eventueel kunt u spanbanden meebestellen om de stortslurf te monteren aan de container of ander object. Wij raden u aan om 3 spanbanden mee te bestellen maar het is ook mogelijk om het te bevestigen met eigen spanbanden of bijvoorbeeld touw. 

De overige materialen die wij aanbieden zijn optioneel en niet benodigd voor gebruik van de stortslurf.

Kan ik de stortslurf inkorten (tussenmaat)?

Ja, de stortslurf heeft op 3 punten verbindingslussen lussen zitten. Een set aan de onderkant van de stortslurf, een set in het midden en een set aan de bovenkant. Indien u 2 (of meer) delen gaat koppelen, bent u dus flexibel in hoe ver u het tweede deel over het eerste deel laat vallen. Als u kiest om het tweede deel vast te maken aan het onderste set lussen van het eerste deel, dan is de totale lengte langer dan wanneer u kiest om het tweede deel met het middelste set lussen van het eerste deel te verbinden. 

Is het product bruikbaar zonder stortbak?
Ja, het product is bruikbaar zonder stortbak. Wij raden echter wel aan een stortbak te gebruiken omdat dit het gebruiksgemak ten goede komt en de installatie vergemakkelijkt. Wij produceren deze stortbak zelf.
Hoe kan ik meerdere delen koppelen?
De stortslurven bevatten lussen welke eenvoudig aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Deze lussen kunt u eenvoudig vastzetten middels musketonhaken, stevig touw of stevige tyraps. Uiteraard zijn er ook andere manieren mogelijk, zolang het maar stevig is.

Wij leveren de stortslurf standaard met gratis geschikt verbindingsmateriaal.

Voor wat voor puin kan ik de stortslurf gebruiken?
Wij hebben de stortslurf met een positief resultaat getest op betonwerk, glaswerk, houtwerk. Tevens hebben wij uitgebreid getest op scherp materiaal zoals hout met spijkers erin. Deze spijkers slaan hooguit een klein punt of gaatje in de stortslurf, maar zullen de stortslurf niet doen scheuren. Ons product wordt ook veel gebruikt voor het storten van grind en zand. Zorg er wel voor dat de stortslurf goed strak gespannen staat en dat er geen knik in zit. Span de stortslurf zo verticaal mogelijk (vooral bij zwaar en scherp puin) om onnodige schade te voorkomen en de gebruiksduur te optimaliseren.
Kan ik wederverkoper worden?
Ja, wij bieden aantrekkelijke voorwaarden voor wederverkopers. Neem hiervoor een kijkje op onze pagina voor wederverkopers onder het menu ‘over ons’.
Kan ik het puin ook in een kruiwagen of Big Bag storten?

Absoluut! Het is niet noodzakelijk om een puincontainer te gebruiken. Wel raden wij aan om de stortslurf goed vast te spannen. 

Wat wordt er meegeleverd?

Bij een bestelling wordt standaard een gebruiksaanwijzing meegeleverd. Daarnaast wordt er bij een bestelling van meerdere delen stortslurf, gratis verbindingsmateriaal meegeleverd om de delen te koppelen. Dit zijn speciaal daarvoor ontwikkelde kabelbinders. 

Een ketting wordt niet meegeleverd. Wij raden aan hiervoor een spanband of touw te gebruiken. 99% van onze klanten gebruikt geen ketting. 

Kan ik het product retourneren?

Ja, u kunt het product retourneren. Ons hele retourbeleid leest u op deze pagina.

Hebben jullie ook verkooppunten?

Ja wij hebben diverse verkooppunten in de landen waar wij actief zijn. Voor meer informatie over de huidige verkooppunten kunt u even contact opnemen. 

Uw vraag niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op voor uw specifieke vraag.

Auteursrecht 2021 All rights reserved. Property of STORTSLURF B.V. | BOIP: 18198382