Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de antwoorden op alle veelgestelde vragen over de stortslurf. Het spijt ons indien uw vraag onderstaand niet beantwoord wordt, neem gerust contact met ons op om alsnog een antwoord op uw vraag te krijgen. Ons team zorgt ervoor dat al uw antwoorden zo spoedig mogelijk worden beantwoord.

Hoe lang gaat een stortslurf mee?

De stortslurf is een stuk dikker dan een big bag en speciaal extra verstevigd. Tevens heeft de storslurf een speciale wax aan de binnenkant die zorgt voor versteviging en minder slijtage. De factoren die de gebruiksduur beïnvloeden zijn het soort puin, de grootte van het puin, het gewicht van het puin, de manier waarop u de stortslurf heeft bevestigd en hoe strak u de stortslurf heeft gespannen. Uiteraard is de intensiteit van het gebruik een belangrijke factor van de gebruiksduur. Veel klanten geven aan dat de stortslurf na hun verbouwing nog helemaal intact is. Wij krijgen eigenlijk nooit meldingen dat de stortslurf te snel is gesleten. Een goede verbouwing gaat de stortslurf zeker mee.

Om de slijtage tot een absoluut minimum te beperken en de gebruiksduur nog verder te verlengen, kunt u ervoor kiezen om uw puin eerst in puinzakken te storten en deze in de stortslurf te werpen. Puinzakken zijn te bestellen op onze website. 

Hoe kan ik storten vanaf een plat dak?

Het storten vanaf een plat dak is eenvoudig en vergt geen extra materialen. De stortbak bevat haken, door deze haken wordt een spanband of touw gehaald. Het uiteinde van deze spanband/touw dient vervolgens alleen nog ergens aan bevestigd te worden. Dit kan bijvoorbeeld een paaltje op het dak zijn, een muurtje, een tafel, een haak. Mocht er niks aanwezig zijn dan wordt er ook vaak gekozen, indien mogelijk, om een haak/oog vast te maken in de dakbodem of dakmuur. 

De spanband dient op zo’n lengte te worden gespannen dat de stortbak precies op de dakrand hangt. Vervolgens zitten de stortslurven + stortbak bevestigd aan het dak en dient deze alleen nog beneden strak te worden gespannen aan bijvoorbeeld de container. 

Wat kost de stortslurf?
1 stortslurf kost €22,30,- excl. btw. Echter indien u meerdere stortslurven wenst af te nemen kunnen wij u een offerte bieden met een passende prijs. Neem hiervoor contact met ons op voor de mogelijkheden.
Voor hoeveel verdiepingen kan ik de stortslurf gebruiken?
Een enkele stortslurf is 3 meter lang en daarmee geschikt voor ongeveer 1 verdieping. Als u twee verdiepingen nodig heeft kunt u twee stortslurven aanschaffen en deze eenvoudig aan elkaar bevestigen. Wij hebben tests uitgevoerd met 7 stortslurven aan elkaar. Het is allicht mogelijk om er nog meer aan elkaar te binden, hoewel wij de functionaliteit hierboven niet meer kunnen garanderen. Wij hebben klanten die tot 11 delen zijn gegaan en waarbij het goed ging alleen kunnen wij geen garanties bieden.
Kan ik betalen op factuur?
Wij sturen automatisch na iedere bestelling een factuur toe. Mocht u een bedrijf hebben en op rekening willen betalen, dan kunt u uw bestelling plaatsen via het contactformulier. Wij sturen u vervolgens een inkoopfactuur.

Voor leveringen naar België geldt hetzelfde, in dit geval sturen wij een 0% btw factuur bij een geldig BE btw nummer.

Hoelang is de levertijd?
Op een werkdag voor 16:00 (soms voor 14:00 uur) besteld, is normaal gesproken de volgende dag in huis. Onze bestellingen worden standaard geleverd met onze vervoerder Post NL. Bij leveringen van onze bestellingen zijn wij afhankelijk van onze vervoerder. Het kan voorkomen dat zij een vertraging met de bestelling oplopen. Houd daarom voor de zekerheid rekening met een levertijd van 1-2 werkdagen. Bij spoed kunt u contact met ons opnemen, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. Ook kunt u uw bestelling bij spoed van ma-vrij gratis afhalen op onze locatie.
Kan ik de stortslurf inkorten (tussenmaat)?
Wij krijgen geregeld de vraag of de stortslurf kan worden ingekort, indien er bijvoorbeeld gestort moet worden van 4,5 meter. Hier is een hele eenvoudige en snelle oplossing voor, waardoor u zelf de stortslurf op de gewenste lengte kan maken. Dit is alleen mogelijk bij een afname van meer dan 1 deel (3 meter). Wij raden u aan even telefonisch contact op te nemen op 0341 – 231 003 zodat wij u duidelijk kunnen uitleggen hoe u dit kunt realiseren.
Is het product bruikbaar zonder stortbak?
Ja, het product is bruikbaar zonder stortbak. Wij raden echter wel aan een stortbak te gebruiken omdat dit het gebruiksgemak ten goede komt en de installatie vergemakkelijkt. Wij produceren deze stortbak zelf.
Hoe kan ik de stortslurfen verbinden?
De stortslurven bevatten lussen welke eenvoudig aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Deze lussen kunt u eenvoudig vastzetten middels musketonhaken, stevig touw of stevige tyraps. Uiteraard zijn er ook andere manieren mogelijk, zolang het maar stevig is.

Wij leveren de stortslurf standaard met gratis geschikt verbindingsmateriaal.

Voor wat voor puin kan ik de stortslurf gebruiken?
Wij hebben de stortslurf met een positief resultaat getest op betonwerk, glaswerk, houtwerk. Tevens hebben wij uitgebreid getest op scherp materiaal zoals hout met spijkers erin. Deze spijkers slaan hooguit een klein punt of gaatje in de stortslurf, maar zullen de stortslurf niet doen scheuren. Ons product wordt ook veel gebruikt voor het storten van grind en zand. Zorg er wel voor dat de stortslurf goed strak gespannen staat en dat er geen knik in zit. Span de stortslurf zo verticaal mogelijk (vooral bij zwaar en scherp puin) om onnodige schade te voorkomen en de gebruiksduur te optimaliseren.
Kan ik wederverkoper worden?
Ja, wij bieden aantrekkelijke voorwaarden voor wederverkopers. Neem hiervoor een kijkje op onze pagina voor wederverkopers onder het menu ‘over ons’.
Zijn de reviews wel echt?

Ja, wij maken gebruik van een onafhankelijk review systeem en hebben hier zelf geen invloed op. 

Uw vraag niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op voor uw specifieke vraag.